(Septembrie 2010) Comana în concurs

Acum un an și jumătate am ieșit pentru prima oară cu bicicleta înafara Bucureștiului la Comana. Îmi amintesc cu drag de prima mea tură, de cei o sută și ceva de km, de amorțeala/slăbiciunea în picioare pe care le simțisem acut la finalul zilei de 17 mai 2009. 23 octombrie 2010 – ziua în care Comana am văzut-o dintr-o altă perspectivă. Într-un timp scurt s-a pus la cale un concurs denumit Bike Fest Comana. Dimineața pe la 9 erau 4-5 grade, dar cu mult soare, astfel încât ne-am încumetat să mergem în concurs în pantaloni scurți și tricou.

Despre traseu. Au fost create două trasee: Traseul Bujorilor (20km) și Traseul Lacul Comana (35km). Traseul Lacul Comana traverseaza pădurea Comana și pădurea Călugăreni, ocolind Lunca Neajlovului și lacul Comana pe malul sudic. Traseul Bujorilor este comun până la marginea satului Mihai Bravu. Se va traversa de la est la vest rezervația Bujorilor. Ambele trasee au fost de viteză cu diferențe de nivel foarte mici, au predominat potecile și drumurile forestiere.

Startul m-a surprins prin descoperirea unei pene la roata din față. Mai erau 5 minute până la numărătoarea inversă. Cu ajutorul lui Lucian, reușesc să schimb camera și să plec chiar în momentul în care s-a dat startul.

Referitor la organizare. Am fost plăcut surprinsă de felul în care a fost semnalizat traseul, cu o mică excepție, undeva în pădure unde nu exista nici o potecă, fiind acoperită de frunze, am avut ceva dubii și am stat să căutăm marcajele.

Ceea ce ar fi putut organizatorul să  aranjeze în schimb, strângerea celor câteva gunoaie pe care le-am întâlnit pe traseu. O priveliște nu tocmai plăcută.

Nu m-a deranjat foarte mult așteptarea premierei, întrucât era soarele pe cer și am putut să stăm la o vorbă – două cu prietenii. Ce aș avea de adăugat la capitolul premierii, ar fi crearea unor categorii de vârstă cât mai relevante 🙂 și poate o taxă de înscriere mai mică de 70 LEI.

În ansamblu, a fost o zi frumoasă de toamnă și o zi în care am reușit să termin prima la categoria Fete, Traseul Lacul Comana.

Mai multe detalii referitor la rezultate/fotografii le puteți găsi aici.


Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s