(Iunie 2010) Tura în Baiului

Vineri. 11 iunie 2010. Baiului. Plecăm din București pe la 16:00. La 18:00 începem să urcăm de la Bușteni, pe Zamora. Sîntem doi. Soarele era încă pe cer și știam că ne va prinde noaptea, nu știam însă unde exact. Urcarea cam de 8-10 km prin pădure (unde mă rugam să nu dau nas în nas cu Ursu), după care am ajuns la stână (ciobanii erau acolo, ceea ce i-a făcut pe câini să stea deoparte).

Creasta. Lungă … în dreapta și stânga se așternea acel peisaj pe care am ajuns să-l vedem mai des la calculator decât ”live”. E prima mea urcare pe Baiului, încerc să țin pasul cu Dan … la un moment dat ne-am dat seama că ar trebui să ne mișcăm mai repede, ca măcar o parte din coborâre să o prindem pe zi. Așadar pentru prima oară sînt tractată. Interesantă experiența … trebuia să pedalez cât de tare pot, ca să nu-l obosesc prea tare pe Dan. La un moment dat simt că ne apropiem de un plat. Ne dezlegăm bicicletele și băgăm tare. O coborîre lungă, cu pietre mișcătoare, drum îngust, curbe și văi în lateral.

Amurg. De admirat nu mai aveam timp. Simt nevoia unei lumini. Scoatem frontalele (Costi, farul și-a făcut treaba de minune, am orbit animalele de pe drum). Coborîm pe un drum de exploatare. GPS-ul ne spune să luăm în dreapta/stânga… cam prostuț, ne-a dus prin niște șanțuri, râpe cu căței morți, străzi cu noroi (în condițiile în care tot traseul fu foarte uscat). Datorită acestui GPS, ajungem pe DN într-un final, doar că în Secăria (trebuia să ajungem în Sinaia). Legăm bicicletele și fuguța până la Bușteni la mașină. Ajungem pe la 00:30.

Well, ăsta a fost un mic ”antrenament” pentru Carpathian Adventure.

Această prezentare necesită JavaScript.

Reclame

2 gânduri despre „(Iunie 2010) Tura în Baiului

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s