(Octombrie 2009) AlpinSport MTB Maraton

Informații despre maraton:

  • Locul se află la 10 km de Sf.Gheorghe, lângă comuna Valea Crișului.
  • Un eveniment outdoor, traseele sunt neamenajate și neprotejate, se folosesc drumuri și poteci marcate și nemarcate cu un nivel tehnic mediu, datorat unui relief variat, există și porțiuni de potecă, pe coborâri și urcări.
  • Competiția va avea două trasee unul Hobby de 28 Km și unul lung cel numit Maraton de 51 Km, ele având startul și sosirea în același loc, la pensiunea ”Casa cu flori”.
  • Comuna Valea Crișului se află în județul Covasna  la 10 Km de Sf. Gheorghe pe DN12 spre Tușnad, iar locația startului va fi pe Str. Principala 292, unde se află și pensiunea ”Casa cu flori” la poalele munților Baraolt.
  • Taxa de participare: 30 LEI (traseul Hobby) și 40 LEI (traseul Maraton) –  include tricou inscripționat, număr de concurs, asistență pe traseu, asistență medicală, lichide și alimente la punctele de control, hartă traseu,  gulyas după festivitatea de premiere!
  • Programul evenimentului: Sâmbătă 24 octombrie: 18.0020.00 înscriere la faţa locului Valea Crişului; Duminică 25 octombrie: 7.00 – 9.30 înscriere şi preluarea numerelor; 9.35 – 9.45 şedinţă tehnică 10.00 – START
  • mai multe detalii se găsesc la adresa: http://www.alpinsport.ro/page.php?18
  • Rezultate

Cum a fost?

25 octombrie. O dimineață mai răcoroasă, dar soarele de pe cer ne spunea că va fi o zi caldă. Pregătirile în toi, agitația de dinainte te făcea și mai nerăbdător. S-a făcut 10:00 și gata s-a dat startul! Traseul începe cu o urcare ușoară (un fals plat) pe un drum cu pietriș. După cîțiva km intrăm într-o pădure, iar razele de soare se strecurau printre frunzele aurii ale toamnei. O priveliște împăciuitoare, de nu-ți venea să tragi ca nebunu. Înaintînd, dăm de un drum un pic mai anevoios, cu bălți și o urcare mai pronunțată.

După primul punct de alimentare/control cele două trasee se despart. Traseul Maraton pleacă spre stânga şi după circa 5 km ajunge pe vf. Vadas, de unde începe coborârea spre Aita Medie, iar traseul Hobby o ia la dreapta îndreptându-se spre Valea Zălanului. Pînă la următorul punct de control avem o serie de urcușuri și coborășuri, deasemenea ni se deschide în față o priveliște panoramică a văii Oltului.

După al doilea punct de alimentare urmează o coborîre mai lungă pe un drum județean aproximativ 12km. Unii, am auzit, că au atins viteze bunicele pe acea porțiune. Eu oricît de tare nu aș fi pedalat nu am putut să trec de 45km/h. De menționat faptul, că acest drum este circulat și trebuie să acordăm o atenție sporită și să mergem pe partea dreaptă a carosabilului. Pedeasupra mai poți întîlni și niște cai.

La finalul coborîrii punctul de control 3 ne întîmpină cu un ceai cald bun (organizatorii nu credeau că vremea va ține cu ei și că va fi atît de cald). Sîntem la jumătatea traseului. Începe distracția și anume traversarea pîrîului de 16 ori (au numărat alții) în decursul a 13km de urcuș lin. Cred că a fost cea mai frumoasă/spectaculoasă parte a traseului (păcat că nu s-a gîndit vreun fotograf să stea la pîndă la una din astfel de traversări.)

Punctul de control 4, este punctul în care cele două trasee se reuneau (km 37,4). Aici, organizatorii ne ofereau ulei pentru lanț. Foarte bine gîndit. Bravo lor! După traversarea unui sătuc foarte pitoresc și binevoitor, întîmpinați cu zîmbete, intrăm din nou în pădure. Iar după cîțiva km … cireașa de pe tort … o pantă foarte abruptă. Aproximativ 300m împingem de zor la biciclete. Ajungem pe creastă și ne pregătim de ultima coborîre, mai abruptă și cu ceva șleauri. Aici avem la pîndă fotografi de la Westend.

Finish!!! (recunosc am greșit sensul, era să mai fac odată traseul 🙂 )

Locul 4 la fete (primul looser vorba unui prieten), 3h32min. Satisfăcută de rezultat și fericită pentru concursul care a ieșit chiar mișto!


Observații despre organizare:

Dacă ar fi să dau notă, aș da nota 10 sau A.

Organizarea, informarea, atitudinea, punctele de control, punctele de alimentare, oamenii, mîncărica de după, loc pentru spălarea bicicletelor, totul ca la carte.

Recomand cu căldură concursul mai ales celor care sînt la început. Nu te chinuie foarte tare 😉


Film, montaj http://www.imaginidinbucuresti.com

Fotografiile le puteți găsi la adresele de mai jos (mulțumim fotografilor):

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s